Friday, August 26, 2011

Jurnal de August

“Ce facui muica in luna August ? “ Pai multe si nimik :) sa le luam pe rand. Am tras o tura pana in Antalya unde am crezut ca mor de caldura. Nu e de mers acolo in August, este incredibil de cald, cand am coborat seara (!) din avion suntem anuntati ca sunt vreo 40 de grade si 90% umiditate in aer… si ca sa vezi ca turcii au "umor" ne-au oferit sauna gratis la hotelu unde am stat :) Frumos in Antalya cred ca o sa revin aici insa am sa caut o perioada mai buna si posibil sa combin si cu ceva catarat :) Ce m-a distrat cel mai mult e ca am zburat direct din Satu Mare, da domnule avion Satu Mare-Antalya, totul e ok mai putin "educatia" unor oamenii care inca nu prea se au cu regulile unui zbor…sau ma rog poate si-au uitat bunu simt acasa. Primu soc a fost sa aud cum se intrebau foarte mirati “da ce?! e cu loc ?”…vroiam sa le raspund ca da domnle e cu loc …asta nu e personalu de Halmeu, daca picam dracului cu hardughia asta ne identifica hoiturile dupa locurile unde le gaseste. In fine, dupa multe parlamentari (ei intre ei) ajungem si in Antalya, vreau sa zic ca abia a aterizat avionu, inca eram pe pista principala si aveam o viteza considerabila ! ca deja juma de avion era instalat la coada sa iasa…saraca stewardeza a crezut ca face infart, a ajuns sa zbiere si sa implore lumea sa ocupe loc inapoi. Sanse minime, pe toti ii durea la basca.


Lucas se echipeaza de baie...

A urmat o saptamana in care era sa ma transform in peste pentru ca mai mult am stat in apa, mai ales Lucas care de cum se trezea se cerea la piscina :) Si dupa cum spunea bunica Dodo imaginea marii si zilele petrecute acolo aveau sa imi revina in minte imediat ce am parasit Antalya...


io, Lucas si marea

Intors in Regensburg petrec doua saptamani de burlac pentru ca pe Simo si pe baieti i-am lasat in Satu Mare la bunici care au fost foarte incantati sa continue distractia cu Lucas si Dani.


Dani la "Studii Aprofundate" de mancat singur..

Avand doua weekenduri la dispozitie am planuit sa merg la boulder in Petrohrad. In primu weekend pornesc cu Catalin si Bogdan de sambata dimineata. Planu pentru mine a fost sa catar doua zile si pentru ei sa se dea cu bicicletele prin zona. Ce a iesit a fost cam pe jumate adica eu am cataract cat am putut …mai exact cateva ore in prima zi si inca putin in a doua zi iar ciclistii au pedalat doar in prima zi (o poveste faina pe blogu lui Bogdan). Am ramas insa cu o amintire frumoasa si anume noaptea petrecuta sub ceru liber, un cer incredibil de senin si plin de stele (chiar si cazatoare).

gonind spre Petrohrad..

In rest cataratul pentru mine a fost destul de frustrant (a se vedea filmuletzul de la final cu multiplele incercari fara rezultat) adica nu mi-a iesit mare lucru si in plus am ramas rapid fara piele pe degete asa ca …am fost frustrat rau de tot :) Insa m-am gandit la ce mi-a spus Margica cand am fost impreuna in zona…”las ca asa se face mana”.

dureros... (foto: Bogdan Ungureanu)

Bineinteles ca mi-am imbogatit lista de proiecte, asa ca sa fiu sigur ca am motive sa revin. In prima zi am petrecut mai mult de jumate de zi lucrand un traseu de care am fost obsedat efectiv, nici nu mai stiu cate incercari am dat, desi era un 5C nu am reusit sa il leg... iar bolovanu se numeste pe buna dreptate "Penis" :)) Arata ca si un penis iar eu pot spune ca ce mi-a iesit a fost "fix pula".

aici intr-un 6A de referinta...l-am refacut la fel de greu ca prima data

A doua zi am ajuns si la un proiect mult ravnit de mine insa eram deja in perioada dureroasa asa ca nu am reusit nici un progres ba dimpotriva...

un "5C" foarte tehnic...asta e iesit! (foto: Bogdan Ungureanu)

Una peste alta a fost o experienta atat dureroasa dar si frumoasa si vremea a tinut cu noi, asta e o chestie foarte importanta tinand cont ca in trecut de fiecare data cand aveam sanse sa "evadez" aveam parte doar de ploi :))

iaca Closca si oul de aur

Cu idea asta in cap am pornit spre Petrohrad si in weekendul urmator dar de data asta am mers singur si planu a fost sa catar doar o zi. Nu pot spune ca a fost cel mai bun plan faptul ca am dorit sa vad o zona noua pentru mine, pentru ca am pierdut muult timp balaurind, iar cand intr-un final am ajuns unde trebuia nu m-am incalzit bine ca a inceput sa ploua, la inceput timid apoi destul de serios. Totusi m-am uns la suflet reusind un traseu superb, inalt, rotund si cu o iesire destul de delicata mai ales ca daca picam de acolo...nici nu vreau sa ma gandesc :) Am mai incercat niste trasee mai tari insa deja ploua si iesirile erau umede si alunecoase. Asa ca am avut parte si de ceva "down-climbing" destul de interesant :) Si apropo de down-climbing am fost nevoit de mai multe ori sa aplic tehnica asta, iar concluzia la care am ajuns este ca boulderu e un sport de echipa, mai ales daca il practici la limita, ai nevoie de un partener sa iti asigura spatele in caz de nevoie ...daca mergi singur cum am fost eu mici sanse sa dai 100 %, sau ma rog pe mine nu m-a tinut "moralu".

gata, catre casa ca ploua...

In incheiere, sa il fac invidios pe herr Sharma si Ondra am tras si un filmulet cu rezumatele celor 2 weekenduri de boulder la Petrohrad. Daca prima parte ar trebui sa se numeasca ceva de genu "a bad day of Trandafir" in partea a doua mai ies cateva trasee faine. Bineinteles ca traseele sunt mult mai usoare decat ce filmeaza baietii mai sus amintiti insa greutatea "cataratorului" este invers proportionala cu dificultatea rutelor...apropo de discutiile/postarile ce le-am cetit in ultimu timp pe bloguri legate de obezi ;)

Boulder in Petrohrad from Cristian Trandafir on Vimeo.


2 comments:

Calin.Crainic said...

domnule Trandafir, nu-mi doresc decat ca atunci cand voi avea si eu o asa familie numeroasa, sa fiu la fel de activ ca dumneavoastra...

Fotograf Ioana said...

niste fotografii superbe, felicitari domnule trandafir pt tot ceea ce faceti